Muntanya de Llibres va néixer el 17 d’abril del 2004, al carrer Verdaguer, número 31, de Vic. Per primera vegada hi havia a Osona una llibreria especialitzada en llibres i cartografia de muntanya, natura i viatges.

Des del primer moment Muntanya de Llibres es va convertir en un referent a Catalunya i amb el temps ha esdevingut un punt de trobada imprescindible per a tots aquells que volen emprendre un viatge, fer una expedició, practicar esports d’aventura, passejar amb la família, conèixer diferents cultures del món o simplement llegir una bona novel·la.

El 2015 la Cambra de Comerç de Barcelona va atorgar a la llibreria el Premi Cambra a la millor empresa de l’any del sector del comerç.

El 2023 ha estat un any importantíssim en la història de la nostra llibreria amb el trasllat a un nou local, al mateix carrer Verdaguer, número 24. Una botiga de 250 metres quadrats, a peu de carrer, molt més àmplia que l’anterior. Al llarg dels anys la llibreria no només ha anat creixent en espai; també hem ampliat el tipus de llibres i material que oferim. Així, actualment podem considerar-nos una llibreria generalista especialitzada en muntanya, natura i viatges.
D’una banda, a Muntanya de Llibres trobareu les seccions més clàssiques de la nostra llibreria: mapes i llibres dedicats al senderisme, l’escalada, el barranquisme, el submarinisme, l’esquí de muntanya, a la BTT, el cicloturisme o l’espeleologia, així com una selecció de narrativa de muntanya i de ciclisme.

D’altra banda, des de fa temps hem ampliat considerablement la part dedicada a tot tipus de llibres. Comptem amb una àmplia secció de llibres d’història, geopolítica i política de països d’arreu del món; feminisme i LGTBI+; moviments socials; literatura de viatges i guies i mapes d’arreu del món; gastronomia; salut i desenvolupament personal; educació; arts, literatura infantil i juvenil, narrativa i assaig. També hi ha una secció dedicada als autors osonencs, amb una especial cura del fons dedicat a escriptors de renom com Jacint Verdaguer, Miquel Martí i Pol, Emili Teixidor o Maria Àngels Anglada. I, finalment, un espai dedicat als llibres de natura i a la literatura centrada en aquest àmbit juntament amb una selecció de caixes nius, menjadors per als ocells i tot tipus de productes per a petits i grans relacionats amb aquest àmbit.

La nostra activitat, però, va molt més enllà de la venda i l’assessorament en mapes i llibres ja que organitzem tota mena d’activitats culturals relacionades amb els llibres: presentacions, xerrades, audiovisuals de viatge i muntanya, cursos de GPS, orientació o fotografia o el nostre club de lectura.

Des del primer dia la nostra voluntat és d’oferir-vos el servei més professional i personalitzat. Ens agrada escoltar-vos i ajudar-vos a trobar el llibre que més us convé, sigui del tema que sigui. I si no el tenim a la llibreria us el busquem i procurem servir-vos-el al més ràpidament possible.

Una llibreria (o almenys nosaltres ho entenem així) ha de ser una porta oberta a la cultura i també a la societat de la qual forma part. Per això, a Muntanya de Llibres sempre ens hem caracteritzat per participar activament en tota mena d’iniciatives esportives o culturals. Som coorganitzadors de la Fira del Llibre de Muntanya de Vic, participem a La Setmana del Llibre en Català, col·laborem amb diverses entitats, especialment excursionistes, i amb iniciatives socials d’entitats de la comarca: Associació de Disminuïts Físics d’Osona (ADFO), ARETE o Casal Claret.

També estem associats a Vic Comerç i al Gremi de Llibreries de Catalunya.